esmaspäev, 5. detsember 2016

Ergonoomiline analüüs.

Inimesed istuvad arvutiga tööd tehes tihtipeale valesti, siis on mõned nipid mida tuleks kindlasti jälgida.

Esimene punkt on oma arvuti tooli seadistamine, sellel peaks olema ära reguleeritud käe ja seljatugi. Seljatugi peaks toetama nii alumist kui ka ülemist keha poolt. Toolil istudes peaksid sul jalad maha ulatuma. Selg peaks olema sirgu ja jalad ilusasti tooli all.

Teiseks peaks jälgima arvuti paigutust. Arvuti võiks olla silmadest umbes käe sirutamise kaugusel. pisut allpool sinu laubast. Oleks hea kui arvuti oleks akendest pisut kaugemal, et segavat valgust ekraanile ega silma ei paistaks. Arvuti ekraani saab katta ka spetsiaalse korpusega mis väsitab su silmi vähem. Valgus võiks olla arvutikoal.

Kolmandaks tuleks arvutit kasutades teha väikeseid pause oleks hea kui inimene iga kahekümne minuti tagant 20 sekundit silmi puhkaks, tegeledes mingi muu tegevusega.

Neljandaks oleks hea kasutada erinevaid pehmendusi ja tugesi, et vähendada erinevaid lihaste valusid. Ning arvutis olles ei tohiks ka silmi kissitada.

Viiendaks ongi siis mingid harjutused mida puhkuseks teha. Hea oleks end iga natukese aja tagant lõdvestada. Ehk lahkuda natukeseks arvuti tagant ja tegeleda millegi muuga.

Kuuendaks arvutis ei tohiks olla kindlast mingi koht kus sa u 10 tundi päevas istud. Ning ka süüa ei tohiks arvuti taga, sest kui sa end üldse ei liikuta siis sa lähed Ülekaaluliseks. Seega oleks hea ka vahelduseks tegeleda spordiga.

Kui sa kõiki neid punkte kenasti järgid siis peaksid sa end arvuti taga mõnusalt tundma ja suuremad hädad peaksid jääma tahaplaanile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar